Trninić: I dalje u planu aerodromi u Trebinju i na Sokocu | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Trninić: I dalje u planu aerodromi u Trebinju i na Sokocu

Izvor: Srna | Foto: RTRS | Datum:20.10.2015.
Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je da republičke vlasti nisu odustale od gradnje aerodroma u Trebinju i na Sokocu.

Ministar Trninić - Foto: RTRS

Trninić je rekao da postoji interes stranih i domaćih investitora za gradnju aerodroma u Trebinju, te da će Vlada Srpske podržati ideju biznismena Rodoljuba Draškovića, koji je najavio gradnju aerodroma i staze za "formulu jedan".

On je za "Večernje novosti" podsjetio da ideja o gradnji aerodroma na Sokocu datira još iz bivše Jugoslavije jer je još tada aerodrom u Sarajevu ocijenjen kao vrlo nepovoljan, sa ograničavajućim parametrima.

Trninić je naglasio da Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo planiraju dalji razvoj banjalučkog aerodroma, kojem je, zbog rasta kargo saobraćaja, odobrila kredit od sedam miliona KM preko Investiciono-razvojne banke Republike Srpske za dalje proširenje kapaciteta.

"Posao sa izvozom mesa u Tursku, gdje smo do sada obavili 101 let i izvezli 4.500 tona mesa je samo početak, a na pomolu je dogovor u vezi izvoza mesa u Rusiju", rekao je Trninić.

Napominjući da trenutno postoji samo jedna putnička linija i to Banjaluka - Beograd, Trninić je istakao da postoji veliki potencijal za razvoj putničkog saobraćaja.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: