'POREZ PLAĆAJ, SRPSKU JAČAJ': Kampanja za jačanje poreskog morala građana | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

'POREZ PLAĆAJ, SRPSKU JAČAJ': Kampanja za jačanje poreskog morala građana

Izvor: Srpska info | Foto: Srpska info | Datum:12.12.2019.

Poreska uprava Republike Srpske započela je promotivnu kampanju pod nazivom „Porez plaćaj, Srpsku jačaj“, čiji je cilj podizanje svijesti građana o važnosti plaćanja poreskih obaveza i koristima koje iz toga proizilaze, kako za pojedinca, tako i za društvo u cjelini.


– S tim u vezi, Poreska uprava RS će u narednim danima raznim promotivnim aktivnostima poput emitovanja video spotova, radio džinglova i drugih poruka putem medija, nastojati približiti građanima značaj pravovremenog izvršavanja njihovih poreskih obaveza, a sve kako bismo uticali na povećanje poreskog morala stanovništva – saopšteno je iz Poreske uprave RS.
 
Cilj je da se građani Srpske, od najmlađih do najstarijih, informišu o svim tim prednostima i da konačno počnu razmišljati o tome koje dobrobiti za cijelu Republiku Srpsku donosi redovno izvršavanje poreskih obaveza.


– Naime, građanima je potrebno objasniti da bez plaćanja poreza nema jake Republike Srpske, odnosno da redovnim plaćanjem poreskih obaveza pomažu obrazovni sistem, vraćaju penzionerima njihovo dostojanstvo, unapređuju naše zdravstvo, pomažu razvoj sporta i stvaraju nova radna mjesta. Pored toga, sredstva prikupljena po osnovu naplate poreza usmjeravaju se i u brojne infrastrukturne projekte širom Republike Srpske – stoji u saopštenju.
 
Isto tako, Poreska uprava RS će u narednom periodu nastaviti edukacije mladih, kao ključni segment u promjeni načina razmišljanja u ovoj oblasti i to kroz posjete obrazovnim ustanovama ili posjete učenika Poreskoj upravi RS. S tim u vezi, Poreska uprava je krajem prošlog mjeseca, prvi put organizovala „Dane otvorenih vrata Poreske uprave RS“, te tom prilikom ugostila predstavnike poslovne i akademske zajednice, kao i predstavnike medija, te ukazala na značaj redovnog izvršavanja poreskih obaveza.Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: