VIŠKOVIĆ O MJERAMA VLADE SRPSKE: 'Imamo najveći broj zaposlenih od kada se ovaj podatak mjeri' | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

VIŠKOVIĆ O MJERAMA VLADE SRPSKE: 'Imamo najveći broj zaposlenih od kada se ovaj podatak mjeri'

Izvor: Srpska info | Foto: Goran Šurlan/RAS Srbij | Datum:17.12.2019.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Banjaluci da Vlada Srpske želi sprovoditi reforme s ciljem poboljšanja situacije u različitim oblastima od zdravstva do obrazovanja, te da maksimalno vodi računa o zaštiti realnog sektora za koji će u narednoj godini biti izdvojeno 30 miliona KM.

– Zahvaljući mjerama Vlade Republike Srpske imamo najveći broj zaposlenih od kada se ovaj podatak mjeri, kao i rast plata i uzastopan rast bruto domaćeg proizvoda – rekao je Višković u Narodnoj skupštini Republike Srpske u završnoj riječi o Prijedlogu programa ekonomskih reformi od 2020. do 2022. godine.

On je istakao da će biti sačinjen akcioni plan za sprovođenje ovog dokumenta.

 

– U dokumentu nema riječi o privatizaciji “Elektroprivrede Republike Srpske”, kao što tvrde pojedini poslanici opozicije. Reforme koje je definisala Vlada Srpske su višegodišnje i važno je da budu sprovođene – dodao je Višković.

Prema njegovom mišljenju, Prijedlog programa ekonomskih reformi od 2020. do 2022. sačinjen je transparentno. Višković je podsjetio da je budžet Srpske za narednu godinu veći za 168 miliona KM od ovogodišnjeg.

Kada je riječ o Rafineriji nafte Brod, kaže Višković, Vlada Srpske čini sve kako bi bio sačuvan ovaj privredni subjekat.

– Imamo uvjeravanje da neće biti zatvorena Rafinerija nafte u Brodu. O ovome maksimalno vodimo računa, iako je preduzeće privatizovano – rekao je Višković.



Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: