Najava: 1500 novih radnih mjesta na Sajmu obrazovanja i zapošljavanja u Mostaru | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Najava: 1500 novih radnih mjesta na Sajmu obrazovanja i zapošljavanja u Mostaru

Datum:23.11.2015.

Po treći put, 27. novembra 2015. godine Ured Specijalnog predstavnika EU u Bosni i Hercegovini i Norveška ambasada u BiH će biti domaćin Sajma obrazovanja i zapošljavanja ovoga puta u Mepas Mol-u u Mostaru.

Sajam obrazovanja i zapošljavanja u Mostaru 2015Na više od 150 štandova predstaviće se poslodavci, lokalni i međunarodni projekti obrazovanja i zapošljavanja, nevladin sektor, posrednici u zapošljavanju. Otvoreno će biti preko 1 500 radnih mjesta.

Štandovi će biti organizivani u paviljonima:

- Paviljon 1- poslodavci :proizvodni sektor, turizam, IT, građevinarstvo, zapošljavanje žena sa invaliditetom

- Paviljon 2- obrazovanje: domaći i međunarodni programi u formalnom i neformalnom sektoru obrazovanja

- Paviljon 3- posrednici u zapošljavanju i agencije: Poslovi.ba, Posao.ba, Bolji posao, Inovacioni centar Banja Luka, INTERA Mostar, REDAH


Mepas Mol, Mostar, 27. novembar 2015. od 11: 00 do 17: 00 sati

Sajam će pružiti mogućnosti nezaposlenim mladim ljudima i studentima iz cijele zemlje da se uključe u direktne razgovore s kompanijama i potencijalnim poslodavcima, kao i da se upoznaju s mogućnostima zapošljavanja i obrazovanja u BiH. Istovremeno, Sajam je i prilika za kompanije i institucije da predstave svoj rad, razmijene informacije, razvijaju mreže i privuku pažnju onih koji traže posao i poslovnih partnera. Pored toga, učesnici će dobiti priliku da saznaju više o Evropskoj uniji i njenom angažmanu u BiH.

Kompanije, institucije i međunarodni projekti ima će priliku da se predstave u Mepas Mol-u. Za učesnike Sajma, nezaposlene i studente prijevoz i hrana su besplatni.

Ukoliko želite  prisustvovati Sajmu i obezbijediti prevoz, molimo vas da kontaktirate na e-mail adresu: [email protected] ili [email protected] , ili na telefone 033 725 838 ili 062 922 697.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: