Javnosti dostupan Građanski vodič kroz budžet Srpske | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Javnosti dostupan Građanski vodič kroz budžet Srpske

Izvor: Nezavisne novine | Foto: Nezavisne novine | Datum:06.02.2020.

Ministarstvo finansija Republike Srpske sačinilo je Građanski vodič kroz budžet Srpske za ovu godinu, namijenjen široj javnosti s ciljem što boljeg razumijevanja budžetskog procesa i boljeg uvida u raspodjelu budžetskih sredstava.

Resorni ministar Zora Vidović, predstavljajući dokument koji je objavljen na internet stranici Ministarstva finansija, rekla je da očekuje da će Građanski vodič doprinijeti jačanju transparentnosti, u skladu sa politikama Vlade Republike Srpske, boljem upravljanju javnim finansijama i njihovom usklađivanju sa najboljom međunarodnom praksom, saopšteno je iz resornog ministarstva.

"S obzirom na to da se najveći dio budžetskih sredstava prikuplja u okviru naplate poreza, naša obaveza je da građanima jednostavno i razumljivo pružimo informacije o prikupljanju i trošenju tog novca. Na ovaj način smatramo da ćemo doprinijeti još boljem upravljanju javnim finansijama", istakla je Vidovićeva.  


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: