Mišeljić: Danas stižu prvi kilovati, epizoda sa havarijom u Platu za nas je završena | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Mišeljić: Danas stižu prvi kilovati, epizoda sa havarijom u Platu za nas je završena

Izvor: Radio Trebinje | Datum:28.02.2020.

Jedan od dva agregata Hidroelektrane „Dubrovnik“ danas će proizvesti prve kilovate struje za potrebe sistema Elektroprivrede RS, nakon jednogodišnje obustave rada uzrokovane havarijom u ovom elektroenergetskom postojenju.

Ovo je za Radio Trebinje potvrdio generalni direktor Hidroelektrana na Trebišnjici Gordan Mišeljić.

Agregat koji je u sistemu Hidroeletrana na Trebišnjici još od juče je u probnom radu.

„Juče a dijelom i danas rađena su određena ispitivanja na agregatu. Očekujemo da će u toku dana taj agragat biti u kompletu ispitan i predat na upravljanje dispečerima Hidroelektrana na Trebišnjici. Dakle, od danas epizoda zvana havarija u Platu, što se tiče Hidroelektrana na Trebišnjici - je završena“, kazao je Mišeljić za naš radio.

Generalni direktor HET-a ističe da se u narednih 15-ak dana očekuje da i drugi agregat, koji pripada Hrvatskoj eletroprivredi, bude saniran i i pušten u rad.

Mišeljić ističe da se gubici Hidroeletrana na Trebišnjici zbog jednogodišnje obustave rada agregata u HE „Dubrovnik“ procjenjuju na oko 15 miliona maraka.

„Proizvodnju smo ove godine planirali na 1.100 gigavat-sati. Imamo od 1. aprila siguran ugovor sa hidroelektranom 'Čapljina'. Ukoliko nas posluži hidrologija, očekujemo da ćemo taj plan ostvariti. Nadam se da će on biti i prebačen, samim tim da ćemo imati i veću dobit sa kojom ćemosigurno ublažiti gubitak od godine prije“, navodi Mišeljić.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: