Raspisan javni poziv: Grad Trebinje i ove godine SUFINANSIRA OBNOVU FASADA | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Raspisan javni poziv: Grad Trebinje i ove godine SUFINANSIRA OBNOVU FASADA

Izvor: Radio Trebinje | Datum:04.03.2020.

Grad Trebinje će i ove godine subvecionisati sanacione radove na fasadama koje narušavaju izgled grada ili ugrožavaju bezbjednost građana, a pravo konkurisanja za budžetska sredstva iz granta ove namjene imaju vlasnici individualnih stambenih i stambeno-poslovnih objekata, te zajednice etažnih vlasnika u užoj i široj gradskoj zoni.

Kako je navadeno u danas objavljenom javnom pozivu, učešće vlasnika u užoj zoni grada je minimalno 60% a u široj zoni minimalno 70% ukupnih sredstava potrebnih za sanaciju.

Ostatak će finansirati Grad Trebinje - i to u dijelu koji se odnosi na kupovinu potrebnog materijala a na način što će odobreni iznos sredstava uplatiti na račun dobavljača koji sa korisnikom programa ima sklopljen ugovor.

Pravo na učešće u programu imaju vlasnici objekata čija je fasada oštećena, estetski neuredna toliko da narušava izgled centra grada ili predstavlja opasnost po život i zdravlje građana.

U javnom pozivu je precizirano da se užom gradskom zonom gdje su neophodni sanacioni radovi na fasadama smatraju: ulica Jovana Dučića, Njegoševa, Vojvode Stepe Stepanovića, kao i ulica koja spaja Vojvođansku sa Vojvode Stepe Stepanovića.

Javni poziv je otvoren do kraja marta.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: