Kazne do 20.000 KM za trgovine koje ne vrate cijene na nivo od 5. marta | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Kazne do 20.000 KM za trgovine koje ne vrate cijene na nivo od 5. marta

Izvor: Glas Srpske | Foto: Glas Srpske | Datum:18.03.2020.

U Republici Srpskoj (RS) danas je na snagu stupila Uredba o vraćanju cijena na prethodni nivo, s ciljem zaštite životnog standarda stanovništva zbog situacije nastale pojavom korona virusa.

Inspekcijsku kontrolu nad primjenom ove uredbe vršiće republički i lokalni tržišni inspektori, a novčane kazne za prekršioce kreću se i do 20.000 KM.

Uredbom, koju je  vlada Republike Srpske usvojila kao privremenu mjeru neposredne kontrole cijena za osnovne životne namirnice i druge proizvode, propisano je vraćanje cijena na nivo koji je zatečen u prometu na dan 5. marta.

Time se sprečava eventualni nekontrolisani rast cijena proizvoda u trgovinama.

Uredbom su obuhvaćene redovne cijene evidentirane za navedeni datum, saopšeno je iz Ministarstva trgovine i turizma.

Mjere neposredne kontrole odnose se, između ostalog, na sve vrste brašna, hljeba, peciva i drugih pekarskih proizvoda od brašna i žitarica; mlijeko i mliječni proizvodi; jaja i proizvodi od jaja; šećer; so za ljudsku ishranu; riža; tjestenina; sve vrste svježeg mesa, ribe i njihove prerađevine; voće i povrće; mesne konzerve; riblje konzerve; vodu za piće; jestivo ulje...


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: