Helikopterski servis Republike Srpske nije izvršio nabavku helikoptera! | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Helikopterski servis Republike Srpske nije izvršio nabavku helikoptera!

Datum:21.04.2020.

S ciljem istinitog informisanja, a povodom objava u pojedinim medijima u vezi sa nabavkom helikoptera, obavještavamo javnost da Helikopterski servis Republike Srpske nije izvršio nabavku helikoptera i da se nalazi u procesu poništenja postupka javne nabavke.

Takođe, obavještavamo javnost da Helikopterski servis Republike Srpske dana 18.04.2020. godine nije imao aktivnosti, a u svom vlasništvu posjeduje helikopter AW 119, REGISTARSKOG BROJA: E7-PSI.

Vlada Republike Srpske, na 66. sjednici, održanoj 09.04.2020. godine, donijela je Odluku o stavljanju van snage Odluke o davanju saglasnosti na Plan utroška sredstava („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj 8/20), kao i Rješenje o stavljanju van snage Rješenja broj 04/1- 012-2-312/20 od 06.02.2020.godine, kojim se daje saglasnost da se provede postupak javne nabavke robe - helikoptera.

 U skladu sa instrukcijama Vlade Republike Srpske i Ministastva Finansija, a u vezi sa nastalim posljedicama pandemije virusa korona, prilikom izrade rebalansa budžeta, odlučeno je da se odustane od nabavke helikoptera, tako da je Prijedelog Odluke o stavljanju van snage Odluke o davanju saglasnosti na Plan utroška sredstava, upućen Vladi Republike Srpske 07.04.2020. godine, kao i Prijedlog Rješenja o stavljanju van snage Rješenja o davanju saglasnosti na provođenje postupka javne nabavke robe - helikoptera, što je Vlada Republike Srpske usvojila na 66. sjednici, 09.04.2020. godine.

Odluka o stavljanju van snage Odluke o davanju saglasnosti na Plan utroška sredstava („Službeni glasnik Republike Srpske“ broj 8/20), stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srpske. Nakon što Odluka o stavljanju van snage Odluke o davanju saglasnosti na Plan utroška
sredstava bude objavljena u Službenom glasniku Republike Srpske, Helikopterski servis Republike Srpske će, kao ugovorni organ donijeti Odluku o poništenju postupka javne nabavke robe - helikoptera.

Odluka o poništenju postupka javne nabavke biće objavljena na Portalu javnih nabavki i na Web stranici Helikopterskog servisa Republike Srpske, te dostavljena svim potencijalnim ponuđačima.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: