Odbor NS RS podržao prijedlog rebalansa budžeta za ovu godinu | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Odbor NS RS podržao prijedlog rebalansa budžeta za ovu godinu

Izvor: Nezavisne novine | Foto: Nezavisne novine | Datum:19.05.2020.

Odbor za finansije i budžet Narodne skupštine Republike Srpske dao je saglasnost na Prijedlog rebalansa budžeta Republike Srpske za 2020. godinu, po hitnom postupku, koji bi trebalo da bude na dnevnom redu sutrašnje sjednice parlamenta.

Predsjednik Odbora Željka Stojičić izjavila je Srni da očekuje da će ovaj dokument izazvati veliku pažnju i raspravu u Narodnoj skupštini i da će biti usvojen, jer je veoma bitan za sve aktivnosti koje će se sprovoditi u Republici Srpskoj kako bi se kriza izazvana epidemijom virusa korona prevazišla u najbržem mogućem roku.

"Sjednici je prisustvovala većina članova odbora. Iz Ministarstva finansija su nam iznijeli glavne elemente sadržaja Prijedloga rebalansa budžeta, kao i razloga za njegovo donošenje", rekla je Stojičićeva.

Prema njenim riječima, sjednici je prisustvovao i predsjednik Fiskalnog savjeta, koji je takođe dao svoje mišljenje o dokumentu.

Vlada Republike Srpske utvrdila je 14. maja prijedlog rebalansa republičkog budžeta kojim je on povećan za 188 miliona KM i iznosi 3,613 milijardi KM.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: