Srpska tuži guvernera Centralne banke BiH | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Srpska tuži guvernera Centralne banke BiH

Datum:28.05.2020.

Vlada Republike Srpske danas će donijeti odluku da se tuži guverner Centralne banke Bosne i Hercegovine, jer nisu raspoređena sredstva od Međunarodnog monetranog fonda, potvrdio je lider SNSD Milorad Dodik.
 

Dodik kaže da nema saglasnosti ni oko, kako je rekao, famozne priče u vezi sa raspodjelom sredstava MMF-a, koja već pravi značajne probleme Republici Srpskoj, jer je već stigla na naplatu prva rata kamata na osnovu odobrenog kredita, a ta sredstva još nisu dobijena.

Predsjednica Republike Željka Cvijanović kaže da će Srpska zatražiti pravnu zaštitu.

- Ako smo s nekim sjeli i dogovorili, definisali pismo namjere, potpisali pismo namjere, napravili sve što je u vezi sa aranžmanom, onda očekujemo da povučemo ta sredstva - poručila je Cvijanovićeva.

Istovremeno, u Sarajevu će biti održana sjednica Upravnog odbora Centralne banke BiH, na kojoj će članovi iz Republike Srpske tražiti informaciju o sredstvima MMF-a koja još nisu raspoređena entitetima.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: