Najskuplji apartman u Hrvatskoj sada košta kao najjeftiniji prošle godine | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Najskuplji apartman u Hrvatskoj sada košta kao najjeftiniji prošle godine

Datum:02.06.2020.

Cijene iznajmljivanja apartmana i kuća za odmor na hrvatskoj obali Jadrana drastično su niže u odnosu na prošlu godinu, ali je potražnja još uvek skromna, prenosi portal Indeks.

Koliko je prošle godine u predsezoni koštao najam najjeftinijeg apartmana na Jadranu - 40 evra, toliko ove godine košta najam najskupljeg, piše portal Indeks.

Cijene apartmana 2019. godine u predsezoni i nakon sezone kretale su se od 40 do 100 evra, dok su u sezoni bile od 60 do 200 evra.

Ove godine se od 25 do 40 evra kreću cijene apartmana u predsezoni, dok su u sezoni između 45 i 70 evra.

Portal Indeks navodi da je cijelu kuću sa bazenom moguće iznajmiti za 114 evra po danu.

Iako su cijene znatno niže nego prošle godine, predsednica Zajednice obiteljskog turizma Martina Nimac Kalcina kaže za Indeks da iznajmljivanje privatnog smeštaja za sada ide jako loše.

"Neko se oslanja uglavnom na svoje stare goste, na one koji su već prije rezervirali pa su s njima stalno u kontaktu. No direktnih, novih rezervacija ima jako malo. I ono malo što ima većinom se odnosi na najam cijelih kuća za odmor", kaže Nimac Kalcina.

Smatra da će svi ostali veoma loše proći i da je pitanje koliko će uopšte imati gostiju.

"Zavisi kakva će biti situacija kad se potpuno otvore granice. Svi se nadaju da će sezona krenuti, no realnost je da je zasad situacija jako loša. Što se pak tiče domaćih gostiju, njima će se definitivno morati dati popusti te sniziti cijene najma", objašnjava je Nimac Kalcina.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: