Italijanka Klaudija Varezi namjerava da kupi nevesinjski "Javor" | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Italijanka Klaudija Varezi namjerava da kupi nevesinjski "Javor"

Izvor: SRNA | Datum:10.02.2016.
Italijanka Klaudija Varezi koja je pokrenula proizvodnju u Tekstilnoj fabrici "Javor" u stečaju u Nevesinju, rekla je da je njena namjera da u što skorije vrijeme kupi to preduzeće u kojem bi u dvije smjene radilo oko 150 radnika.

Đokić i Varezi u posjeti Tekstilnoj fabrici "Javor" - Foto: SRNA Nakon razgovora sa ministarom industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petrom Đokićem i načelnikom opštine Nevesinje Momčilom Šiljegovićem, Varezi je podsjetila da u fabrici radi već osamdeset radnika, te da je njena namjera da se taj broj uskoro poveća za još sedamdeset.

Podsjećajući da se od 1976. godine bavi tekstilnom proizvodnjom u Italiji i Rumuniji i da ima veliko iskustvo u tome, Varezi je istakla da želi svoje znanje da prenese i u Hercegovinu.

Šiljegović je izrazio zadovoljstvo što je ozbiljan kupac došao sa dobrim namjerama u Nevesinje da pokrene proizvodnju u preduzeću koje je u stečaju, te dodao da ovoj opštini mnogo znači i jedno novo radno mjesto, a ne 150 koliko će ih uskoro biti.

"Veoma smo zadovoljni planovima zakupca i opština će pomoći u razvoju ovog projekta", rekao je Šiljegović.

Italijanka Klaudija Varezi, vlasnik tekstilne fabrike "Mistral" u Rumuniji, sredinom prošle godine pokrenula je proizvodnju u Fabrici tekstila "Javor" u stečaju iz Nevesinja i zaposlila 80 radnica koje su ranije radile u toj fabrici.

Zahvaljujući reputaciji svoje firme, inostrana vrata su se vrlo brzo otvorila za hercegovačke košulje koje se šiju u "Javoru".


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: