Partner MKF odabrao škole za donacije server uređaja | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Partner MKF odabrao škole za donacije server uređaja

Izvor: Partner MKF | Datum:26.10.2020.

Nakon završenog javnog poziva, a u cilju pomoći srednjim školama i obezbjeđivanju sredstava za izvođenje nastave i vježbi iz informatike, Partner MKF će u mjesecu oktobru donirati server uređaje, srednjim školama širom BiH, koje zbog nedostatka informatičke opreme nisu u mogućnosti obezbjediti potpunu nastavu iz informatičkih predmeta.

Partner MKF je nakon prispjelih zahtjeva škola, iz cijele BIH da dostave podatke o potrebama učenika za izvođenje IT nastave i nakon akcije „Poziv školama-donacije servera“, završila odabir škola.

“Današnja donacija u vidu informatičke opreme, uveliko će osnažiti i unaprijediti postojeći sistem informatičke nastave u školama koje su dobile donaciju. Znamo da je danas gotovo svaki rad nezamisliv bez kvalitetne informatičke opreme i nadamo se kako će ova donacija profesorima omogućiti lakše i kvalitetnije provođenje nastave, a svim učenicima dodatan iskorak u njihovom obrazovanju. Partner MKF će i dalje kao društveno odgovorna firma, nastaviti sa sličnim akcijama.”- izjavio je Senad Sinanović, direktor Fondacije.

Spisak škola koje su kao donaciju dobile Server uređaj može se pogledati na zvaničnoj web stranici Partner MKF:
www.partner.ba

Poštujemo mjere i učimo!


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: