Đokić u Gacku: Izlazak iz dubioze - veća cijena električne energije | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Đokić u Gacku: Izlazak iz dubioze - veća cijena električne energije

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:11.03.2016.

U upravi RiTE Gacko danas je održana sjednica akcionara ovoga preduzeća kojoj su prisustvovali ministar industrije energetike i rudarstva u Vladi RS Petar Djokić i direktorica ERS-a Branislava Milekić. Poslje sjednice zasjedao je menadžment gatačkog giganta sa direktoricom Milekić i ministrom Đokićem.

Svi su složni u jednom -  2015. je bila i suviše teška pa se sada kuju planovi da u 2016. rezultat proizvodnje bude bolji.

Prema riječima nadleznih jedino rješenje je povećanje cijene električne energije.

Prema riječima ministra Đokića problemi RiTE su se gomilali više godina, faktora za ovakvo loše poslovanje je više. On smatra da je potrebno što prije napraviti plan za izlazak iz krize ali uvesti i mjere koje trebaju razumjeti svi zaposleni.

"Težak i dramatičan period u RiTE Gacku je iza nas" kaže ministar Đokić.

Izgradnja novog energetskog projekta i izgradnja termoelektrane "Gacko 2" od vrijednosti od 500 miliona evra, ako se počne raditi ove godine gotov je za narednih 5-6 godina.

Sektor energetike je velika razvojna šansa za RS - naglašava ministar Petar Đokić. Regulatorna komisija za energetiku još analizira sve zahtjeve za poskupljenje struje. Da li će doći do korekcije u cijenama struje Đokić još ne zna.

Oko ovog pitanja ne treba biti demagogije i politiziranja jer je ovo jako bitno za dalje funkcionisanje ERS-a, ističe Đokić.

Milekićka očekuje da nijedna od hidroelektrana neće dobiti povećanje cijena električne energije jer im kako kaže više nije potrebno. Ona se nada da će povećanje cijena u RiTE Gacko ostati na snazi.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: