MILUNOVIĆ: Dobit Matičnog preduzeća 23 miliona KM | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

MILUNOVIĆ: Dobit Matičnog preduzeća 23 miliona KM

Izvor: HERCEGOVINA PRES | Datum:22.01.2021.

Na poslovanje „Elektroprivrede Republike Srpske“ u prošloj godini znatno su uticali pandemija virusa korona, loša hidrološka situacija, neraspoloživost hidroelektrane Plat prva dva mjeseca i isplata stimulativnih otpremnina u elektrodistributivnim preduzećima, rekao je izvršni direktor za ekonomsko-finansijske poslove Darko Milunović.


„Matično preduzeće ostvarilo je pozitivan rezultat od 23 miliona KM. Taj rezultat je po našim projekcijama trebalo da iznosi oko 43 milion KM, ali je zbog rekordno niske izvozne cijene električne energije koju je uzrokovala pandemija virusa korona taj rezultat niži“, pojasnio je Milunović.



On je istakao da holding u prošloj godini nije poslovao pozitivno prvenstveno zbog minusa koje su u rebalansiranim izvještaji iskazala distributivna preduzeća koja su za socijalno-ekonomsko zbrinjavanje radnika izdvojila 31 milion KM.

„Danas naših pet distribucija na mjesečnom nivou uštedi oko 1,5 miliona KM, odnosno 18 miliona KM na godišnjem nivou, jer imaju znatno manji broj radnika. Puni efekti programa isplate stimulativnih otpremnina u distribucijama biće vidljivi već u drugom kvartalu 2022. godine„, rekao je Milunović.

On je naveo da je „Elektroprivreda Republike Srpske“ planom poslovanja za 2021. godinu predvidjela više novca za investicione projekte, odnosno 630 miliona KM.

„Holding je u tekućoj godini projektovao dobit od 20 miliona KM“, naveo je Milunović.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: