Protest radnika preduzeća Ugostiteljstvo i turizam u Gacku (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Protest radnika preduzeća Ugostiteljstvo i turizam u Gacku (VIDEO)

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:23.03.2016.

Radnici gatačkog preduzeća AD "Ugostiteljstvo i turizam" okupili su se danas ispred hotel "Metohija" u centaru grada kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo trenutnim stanjem u ovom preduzeću. Nekada uspješan gatački kolektiv koji je gazdovao hotelima, motelima i barovima zatvorila je Poreska uprava Republike Srpske u avgustu 2014. godine zbog poreskih dugovanja u iznosu od oko 660 hiljada maraka. Tada su svi objekti preduzeća zatvoreni a 70-ak radnika ostalo je bez posla.

Skoro dvije godine kasnije problemi ovog preduzeća nisu riješeni. U preduzeću je ostalo 30-ak radnika koji ne rade i čekaju kakva će biti sudbina ovog preduzeća a u međuvremenu je Poreska uprava rasprodala pokretnu imovinu ovog preduzeća dok objekti polako propadaju a njihova sudbina je neizvjesna. Problemi za ovo preduzeće počeli su kada su ga preuzela braća Milan i Božo Vučenović koji su najavljivali velike investicije, nove projekte i ulaganja a od svega su ostali samo zatvoreni i napušteni hotel u centru grada, moteli na Klinju i Košuti i drugi objekti. Istražni organi protiv braće Vučenović vode istražni postupak zbog sumnje da učestvovali u pranju novca.

Nezadovoljni radnici danas kažu da su zaboravljeni i ostavljeni od svih, tvrde da im se niko nije obratio ni objasnio kakva će biti sudbina ovog preduzeća a državne organe krive da ne rade svoj posao. 

Pogledajte prilog:




Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: