VLADA SRPSKE UPLATILA 160.000 KM FABRICI TEKSTILA U NEVESINJU | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

VLADA SRPSKE UPLATILA 160.000 KM FABRICI TEKSTILA U NEVESINJU

Autor: Novinar Herceg | Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:09.03.2021.

Vlada Republike Srpske preko Kompenzacionog fonda uplatila je 160.000 KM tekstilnom preduzeću "Klaudija" iz Nevesinja kao finansijsku pomoć za saniranje posljedica izazvanih virusom korona. Iz ovih sredstava za 96 radnika biće isplaćena majska plata i doprinosi do kraja 2020. godine.

Načelnik opštine Milenko Avdalović izrazio je zahvalnost Vladi RS koja je prihvatila zahtjeve lokalne uprave, narodnog poslanika Ilije Tamindžije i preduzeća "Klaudija" da se pomogne ovom kolektivu da prevaziđe trenutne probleme oko plasmana proizvoda u zapadnu Evropu.

"Imali smo više sastanaka u Banjaluci sa najvišim predstavnicima republičke vlasti na kojima smo razmatrali kako da ovu fabriku održimo u životu i sačuvamo radna mjesta", kaže Avdalović. On je rekao da su od italijanskog vlasnika dobili uvjeravanje da će pokrenuti proizvodnju čim se stabilizuje situacija na tržištu poremećena globalnom pandemijom.

Direktor preduzeća "Klaudija" Slavenko Ćeklić naglašava da je pomoć Vlade RS potvrda da se i dalje ozbiljno računa na ovaj kolektiv sa dugogodišnjom tradicijom proizvodnje košulja. On je izrazio očekivanje da će se fabrika vrlo brzo vratiti u standardne okvire poslovanja.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: