Drašković počinje sa gradnjom aerodroma na Zupcima | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Drašković počinje sa gradnjom aerodroma na Zupcima

Izvor: Nezavisne novine | Foto: Herceg TV | Datum:02.04.2016.

Prosijecanjem šume i šikare za dolazak mašina na lokalitetu Dubrave u regiji Zupci, kod Trebinja, srpski biznismen Rodoljub Drašković počeo je s realizacijom projekta gradnje aerodroma na granici trebinjske opštine sa susjednom Crnom Gorom.

Draškoviću je već prodato 200.000 metara kvadratnih gradskog građevinskog zemljišta na ovom lokalitetu. Radenko Drašković, jedan od direktora u kompaniji "Svislajon", kaže da je gradnja aerodroma, kao važan prateći sadržaj, inicirana započetim projektima u Gradu sunca koji realizuje takođe Rodoljub Drašković, te da je projekat u opštem interesu građana.

Pored piste dužine 1.700 metara, aerodrom će, prema planu, imati i sve potrebne tehničke sadržaje - kontrolni toranj, pristanišne platforme za stacioniranje aviona, upravnu zgradu, meteorološku službu, hangar sportske i opšte avijacije, te pristupne saobraćajnice.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: