Rodoljub Drašković otvara agrarno preduzeće u Trebinju | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Rodoljub Drašković otvara agrarno preduzeće u Trebinju

Izvor: Grad Trebinje | Datum:15.04.2016.

Nakon niza razgovora sa gradonačelnikom Trebinja Slavkom Vučurevićem, predsjednik Koncerna Svislajon Takovo Rodoljub Drašković donio je odluku da formira preduzeće čija će osnovna djelatnost biti agrarna proizvodnja.

U tom pravcu, predsjednik Svislajona je već obavio neophodne razgovore u cilju identifikacije kadrovskih potencijala na području grada Trebinja, odnosno lica evidentiranih u Zavodu za zapošljavanje RS, posebno stručnog kadra u oblasti poljoprivrede i šumarstva kome će biti ponuđen angažman i zaposlenje u ovom preduzeću.

Narednih dana planirana je registracija preduzeća, a Gradska uprava Trebinje je, kao i do sada, spremna i otvorena pomoći u svakom projektu kojim se otvara prostor za privredni razvoj i proizvodnju u Trebinju.

"Gradska uprava Trebinje će, u tom smislu, obezbijediti poljoprivredne površine za agrarnu proizvodnju, odnosno uzgoj voća, povrća, plasteničku proizvodnju i proizvodnju rasadnog materijala" - rekao je danas gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević.

Cilj ovakvog dogovora je, kako kaže gradonačelnik Trebinja, poljoprivredni razvoj svih potencijala Trebinja i Hercegovine, zapošljavanje mladih ljudi i stručnog kadra, ali i podsticanje kooperacijske proizvodnje kao podrške za sve one koji imaju namjeru i želju da se aktivno bave poljoprivredom u Trebinju i imaju obezbijeđen plasman za svoje proizvode.

Osnivanjem agrarnog preduzeća u Trebinju, predsjednik Koncerna Svislajon Takovo Rodoljub Drašković je i ovaj put pokazao da u cijelosti sprovodi svoju namjeru o unapređenju privredno-ekonomskog razvoja Trebinja i Hercegovine.  


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: