Od ponedjeljka vas put u Herceg Novi košta 6 evra manje – Ukidanje putarine snažna stimulacija turizmu | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Od ponedjeljka vas put u Herceg Novi košta 6 evra manje – Ukidanje putarine snažna stimulacija turizmu

Izvor: hercegovinapress | Datum:07.05.2021.

Naplata putarine na magistralnom putu Trebinje – Herceg Novi, za dionicu Meljine – Petijevići, ukida se u ponedeljak, objavio je predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić na svom Twitter nalogu.


„Pozdravljam odluku Vlade Crne Gore o preuzimanju koncesije na dionici Meljine – Petijevići. Od ponedeljka se ukida naplata putarine. Riješićemo i ostale probleme koje smo naslijedili, jer mi držimo riječ“, kazao je predsjednik Katić.

On je napomenuo da je zadovoljan što je crnogorska Vlada odgovorila na apele i ukidanjem putarine stimulisala predstojeću turističku sezonu. Identično mišljenje je u Trebinju izrazio i gradonačelnik ovog grada Mirko Ćurić, napominjući da je to velika stvar ne samo za turizam oba susjedna grada, već i za stanovnike ovih gradova koji su vijekovima povezani rodbinskim vezama.„Svakako da putarina nije omela naše veze i naše dobre bratske odnose, ali je malo kvarila tu sliku, a ukidanje putarine je svakako dobro došlo zbog lakše komunikacije i stanovnika naša dva grada i naših turista koje ove godine očekujemo u velikom broju i u Trebinju i u Herceg Novom“, istakao je Ćurić.

Kaže da je nakon nedavnog sastanka koji su on i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac imali sa svojim crnogorskim kolegama u Trebinju bio potpuno uvjeren u ovakav ishod.

„Mi u Trebinju nikada nismo posumnjali ni u novu crnogorsku Vladu ni u njihovu odlučnost da pomognu u ovom problemu, tako da su se ovim potezom samo ispunila naša očekivanja“, dodao je gradonačelnik Ćurić.

Ranije je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić rekao da će to biti od koristi i za privrednike i za predstojeću turističku sezonu, te da će država pristupiti integrisanom upravljanju granicom sa ciljem da se ona brže prelazi i smanje gužve na prelazima.

Promet ljudi i roba na ovoj putnoj dionici upravo je usporavala putarina koja u jednom pravcu iznosi 3 eura za putnički automobil, a za veća vozila 6 i više eura, zavisno od prevoznog sredstva…


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: