Pantović: Odluka Hrvatske da zabrani prevoz robe na nekim prelazima katastrofalna | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Pantović: Odluka Hrvatske da zabrani prevoz robe na nekim prelazima katastrofalna

Izvor: Glas Srpske | Datum:26.05.2021.

Odluka Hrvatske da bude onemogućen prevoz robe preko pet graničnih prelaza sa BiH, među kojima je i Gornji Brgat, katastrofalna je po trebinjsku privredu i hercegovačku regiju i predstavlja ekonomski i društveni problem, izjavio je Srni predsjednik Područne privredne komore u Trebinju Duško Pantović.


 
On je napomenuo da su 20 godina poslije rata hercegovački privrednici imali otežavajuće okolnosti u transportu i prometu robe preko graničnog prelaza Gornji Brgat, koji nije bio namijenjen za prevoz robe.

-Sada kad je on konačno, nakon 20 godina, otvoren za transport robe, došla je odluka o zabrani. Nama je Dubrovnik ozbiljan potencijal i za robu i usluge. Ovaj granični prelaz trebao je da doprinese privrednom razvoju regije - rekao je Pantović.

On je naveo da u ovoj regiji ima više od 200 registrovanih prevoznika (kamiona) koji se bave transportom robe i da će im ovo znatno otežati poslovanje jer ta odluka uslovljava povećane troškove dostave robe.

-Područna privredna komora Trebinje poziva ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Biseru Turković da se ovo pitanje što prije riješi - poručio je Pantović.

Prema njegovim riječima, Područna privredna komora Trebinje imala je u planu da održi sastanak sa Privrednom komorom Dubrovnika s ciljem da se organizuju manifestacije „Dani trebinjske privrede“ u Dubrovniku i „Dani dubrovačke privrede“ u Trebinju radi zbližavanja i otvaranja saradnje, što sada pada u vodu.

Hrvatska je donijela odluku kojom prestaje tranzitni promet na pet graničnih prelaza, pa tako privrednici iz BiH, ali i ostalih zemalja neće moći prevoziti robu kamionima preko prelaza Ivanica - Gornji Brgat, Velika Kladuša - Maljevac, Brčko-Gunja, Strmica-Strmica i Osoje - Vinjani Gornji.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: