Srpska se zadužuje za još 60 miliona KM | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Srpska se zadužuje za još 60 miliona KM

Izvor: RADIO TREBINJE | Foto: RADIO TREBINJE | Datum:19.05.2016.

Republika Srpska planira da se zaduži za još 60 miliona KM novom emisijom dugoročnih obveznica.Banja Luka 13.02.2009. gradske slike i nekoliko panorama slika same Banja Luke. Enterijer i Eksterijer zgrade Vlade Republike Srpske u centru grada , naj modernija zgrada jedne vlade u evropi ( premijer Milorad Dodik je veoma ponosan na nju)  foto: Aleksandar Andjic

Na aukciji, koja je zakazana za 1. jun, biće emitovano 60.000 hartija, pojedinačne nominalne vrijednosti 1.000 KM. Kamatna stopa je fiksna i iznosi pet odsto na godišnjem nivou.

U Javnom pozivu za upis i uplatu 16. emisije obveznica Republike Srpske javnom ponudom svim domaćim i stranim fizičkim i pravnim licima koji je Ministarstvo finansija Republike Srpske danas raspisalo navedeno je da će se glavnica isplaćivati jednokratno po dospijeću, po isteku roka od deset godina od dana registracije emisije kod Centralnog registra hartija od vrijednosti.

Republika Srpska emituje dugoročne obveznice za finansiranje budžetskih izdataka u 2016. godini, a u proteklih 15. emisija ukupno se zadužila za više od 650 miliona maraka.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: