Partner MKF otvorio novu kancelariju u Jablanici | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Partner MKF otvorio novu kancelariju u Jablanici

Izvor: MKF | Datum:09.09.2021.

Kako bi unaprijedili usluge mikrokreditiranja i bili podrška sve većem broju klijenata na području Jablanice, Partner mikrokreditna fondacija, danas je u Jablanici, na adresi Omladinsko šetalište 15, zvanično obilježila otvaranje savremeno opremljene poslovnice.


U modernom radnom prostoru, Partner je obezbijedio optimalne uslove da pruži kvalitetnu uslugu sadašnjim i budućim klijentima.”
„Otvaranje novih kancelarija dio je strategije kojom Partner nastoji ostati lider na tržištu mikrokreditiranja i veliko nam je zadovoljstvo što smo od danas prisutni i u Jablanici.
Ovo je naša 65. po redu kancelarija u BiH, čijim početkom rada želimo nastaviti jačanje i afirmaciju mikrokreditnog sektora te promociju mogućnosti koje mikrokreditiranje nudi u podršci poduzetništvu i zapošljavanju stanovništva. Partner već ima klijente na ovom području, ali danas smo imali priliku da ih upoznamo i razgovaramo o njihovim ličnim i poslovnim potrebama. Otvaranjem ove poslovnice stvoreni su uslovi za još bolju komunikaciju sa našim trenutnim ali i budućim korisnicima u Jablanici i okolini, kako bismo im, kroz individualan pristup, osigurali što optimalniju uslugu“, izjavio je direktor Partner MKF Senad Sinanović.
U protekle 22 godine Partner je pružanjem usluga mikrokreditiranja ekonomski aktivnoj populaciji, kojoj je otežan pristup komercijalnim izvorima finansiranja,  plasirao oko 586 hiljada mikrokredita u ukupnom iznosu od 1,8 milijardi KM.
“S velikim zadovoljstvom mogu spomenuti naše rezultate na polju plasiranja mikrokredita u segmentu energijske efikasnosti, gdje nastojimo biti lideri u BiH. U mjere energijske efikasnosti Partner MKF je plasirao preko 54 miliona KM u individualne stambene objekte. Za to vrijeme ostvareno je smanjenje emisije CO2 od 880 hiljade tona što je približno 25% godišnje emisije CO2 TE Tuzla. Također, za devet godina trajanja EE projekta, odnosno od plasiranih mikrokredita za energijsku efikasnost, ostvarena je ušteda primarne energije od 2,8 miliona MWh što je približno količini energije koju potroši jedan grad srednje veličine u BiH“, istakao je Sinanović.
Partner mikrokreditna fondacija je prisutna na tržištu 22. godine sa kreditnim linijama za poljoprivredu, stanovanje i poboljšanje uslova života, a ono što Partner čini trenutnim tržišnim liderom su aktivnosti usmjerene na tehničku pomoć i finansiranje energijske efikasnosti.
Više o Partneru na: www.partner.ba


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: