Podrška trebinjskim poljoprivrednicima u iznosu od 100 hiljada maraka | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Podrška trebinjskim poljoprivrednicima u iznosu od 100 hiljada maraka

Izvor: Radio Trebinje | Datum:11.07.2016.

TREBINJE │ Njemačka nevladina organizacija „Help“ i Grad Trebinje predstavili su danas u velikoj sali Skupštine grada zajednički projekat podrške razvoju agrara, kojim će za trebinjske poljoprivrednike biti obezbijeđena nabavka materijalno-tehničkih sredstava ukupne vrijednosti 100.000 KM.

Prema riječima Darijana Bilića, projekt koordinatora organizacije „Help“, projektom u Trebinju prvenstveno će biti podržani proizvođači u oblasti uzgoja i prerade ljekobilja i pčelarstvu, kojima će biti obezbijeđeni grantovi od po 1.500 evra – za 30 korisnika, jedno udruženje, preduzeće ili zadrugu, te 5 poljoprivrednih proizvođača sa ciljem uvođenja standarda organske proizvodnje.

help2

„Ali ne u novcu već isključivo u materijalno tehničkim sredstvima: od sadnica, sistema za navodnjavanje, do pčela, košnica i vrcaljki, svega onoga što je potrebno da bi poljoprivrednici mogli da unaprijede svoju proizvodnju. Mogu da konkurišu svi građani Trebinja i to već od danas, popunjavanjem aplikacija koje će da dobiju svi zaitereosvani proizvođači“, istakao je Bilić za Radio Trebinje.

On je dodao da će nakon apliciranja uslijediti i drugi konkursni krug u kojem će predstavnici projekta obići gazdinstva proizvođača čija je prijava prihvaćena.

Bojan Čvoro, šef Službe za lokalni ekonomski razvoj, investicije i energetsku efikasnost u Gradskoj upravi, koja je trebinjski partner njemačke organizacije, pojasnio je da je polovinu novca obezbijedila Vlada Njemačke preko organizacije „Help“, 35% je obaveza Grada Trebinja, a 15% iznosa sufinansiraće poljoprivredni proizvođači koji dobiju donaciju.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: