Rusko-srpska kompanija želi sprovesti istraživanja nalazišta nafte u Hercegovini | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Rusko-srpska kompanija želi sprovesti istraživanja nalazišta nafte u Hercegovini

Izvor: Herceg TV | Datum:22.07.2016.

Kompanija "Jadran Naftagas", zajedničko preduzeće Naftne industrije Srbije (NIS) i ruskog Zarubežnjefta, u saradnji sa Rudatsko - tehnološkim fakultetom u Beogradu uputilo je pismo namjere gradonačelniku Trebinja Slavku Vučureviću o sprovođenju naučno - istraživačkih radova koji bi bili sprovedeni na području istočne Hercegovine.

Radovi bi se provodili u cilju ispitivanja vrste i kvaliteta zemljišta, te lociranja potencijalnih naftnih područja. Potreba da se ispitaju nova područja poput istočne Hercegovine, koja do sada nije bila premet ovakvih istraživanja, javila se kao posljedica krize u naftnom sektoru 2014. godine, kada su svi naučno-istraživački radovi zaustavljeni kako u Evropi, tako i u Srbiji i Republici Srpskoj.

Početak istraživanja u istočnoj Hercegovini je moguć u okviru zajedničkog djelovanja, pa su predstavnici kompanije "Jadran Naftagas" izrazili želju da se upoznaju sa rukovodiocima opština i gradova istočne Hercegovine u okviru zajedničkog sastanka u Trebinju.

Cilj sastanka je upoznavanje predstavnika obje strane radi saradnje i potencijalnih naučno-istraživačkih radova koji bi bili sprovedeni na području istočne Hercegovine. Sastanak će se održati u Trebinju 29 jula.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: