UIO: Bruto naplata prihoda veća za 146,7 miliona KM | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

UIO: Bruto naplata prihoda veća za 146,7 miliona KM

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:26.10.2016.

Ukupna bruto naplata prihoda od indirektnih poreza za devet mjeseci ove godine u BiH iznosila je 4,86 milijardi KM, što je povećanje od 146,7 miliona KM u odnosu na isti period prošle godine, podaci su Odjelenja za makroekonomsku analizu Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

048816

Smanjenje povrata PDV u ovom periodu doprinijelo je povećanju kumultivnog neto suficita na 155,8 miliona KM, što predstavlja rast od četiri odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, navodi se u biltenu Odjeljenja.
Prema vrstama prihoda za devet mjeseci ove godine, najveći rast od 103,2 miliona KM zabilježen je kod PDV-a, te 47,8 miliona KM kod akciza i putarina.
Prema preliminarnom izvještaju, evidentirano je i dodatnih 22,3 miliona KM neusklađenih prihoda koji još nisu raspoređeni po vrstama.
Tromjesečna poređenja pokazuju divergentna kretanja naplate prihoda tokom godine, gdje je rast u prvom i drugom kvartalu generisan prihodima od PDV-a i akciza na derivate nafte.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: