Inženjerska ekipa za velika djela | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Inženjerska ekipa za velika djela

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:02.11.2016.

U Nevesinju su juče otvorene nove kancelarije Poslovnog centra Instituta za građevinarstvo d.o.o. Banjaluka. U lijepo uređenom prostoru u ulici Miloša Obilića deset mladih inženjera rješavaće najkompleksnije probleme u građevinarstvu, energetici i ekologiji sa područja Hercegovine.

Kancelarija Instituta u Nevesinju je otvorena 2012. godine, a sada je, zbog povećanog obima posla, uređen i opremljen novi poslovni prostor. Posao su dobili visokoobrazovani kadrovi koji će se baviti naučno-istraživačkim aktivnostima i pružanjem ekspertskih i konsultantskih usluga u oblasti ekologije i građevinarstva, te projektovanjem građevinskih i drugih objekata. 

Direktor Instituta za građevinarstvo Slobodan Stanarević kaže da je trenutno njihova glavna  aktivnost u Nevesinju stručni nadzor na izgradnji dovodnog tunela HE „Dabar“, ali će po potrebi raditi i druge konsultantske usluge u hercegovačkim opštinama.

"U Poslovnom centru u Nevesinju trenutno rade inženjeri različitih struka, a kada to bude potrebno zaposlićemo i ekologe i pomoćno osoblje, te uspostaviti laboratoriju za ispitivanje materijala", naglasio je Stanarević. On je najavio da će se u narednih godinu dana broj zaposlenih u Institutu udvostručiti.

Novoizabrani načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović istakao je značaj otvaranja Poslovnog centra  za čitavu regiju, pohvalivši  opredijeljenost Instituta da angažuje mlade i stručne ljude.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: