Sutra isplata materinskog i dječijeg dodatka | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Sutra isplata materinskog i dječijeg dodatka

Izvor: Srna | Foto: Srna | Datum:10.11.2016.

U Republici Srpskoj, sutra, počinje redovna isplata dječijeg i materinskog dodatka za oktobar, najavljeno je iz Javnog fonda za dječiju zaštitu.

Djeca - Foto: RTRSOktobarskom isplatom dodatka na djecu obuhvaćeno je 26.244 djece, odnosno 18.397 korisnika - roditelja. Kada je riječ o materinskom dodatku, isplatom je obuhvaćeno 2.299 majki, odnosno 2.335 djece. 

Za redovnu isplatu dječijeg dodatka za oktobar obezbijeđeno je 1.460.580 KM, dok je za isplatu materinskog dodatka obezbijeđeno 163.450 KM. 

Prioritet u isplati prava i dalje će imati korisnici prava dodatka na djecu i materinskog dodatka, uvažavajući materijalni status porodica - korisnika koji ostvaruju ova prava, kao i poslodavci iz realnog sektora na refundaciju naknade plate.

Iz Javnog fonda za dječiju zaštitu napominju da korisnici dodatka na djecu koji do sada nisu obnovili dokumentaciju to mogu učiniti i u narednom periodu kod nadležnih centara za socijalni rad, odnosno službi socijalne i dječije zaštite u kojima imaju prebivalište.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: