Da li je konačno došao kraj nekontrolisanom rastu cijena? | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Da li je konačno došao kraj nekontrolisanom rastu cijena?

Izvor: una | Datum:25.02.2023.

Aplikacija "Kretanje cijena" treba da zaživi i kod nas.

 

U susjednoj Hrvatskoj nedavno je zaživjela aplikacije pod nazivom “Kretanje cijena” zahvaljujući kojoj potrošači mogu upoređivati cijene za oko 350 artikala u tri trgovačka lanca, a slična onlajn baza podataka već duže vrijeme postoji i u Sloveniji.

Aplikacija o kretanju cijena prehrambenih proizvoda u maloprodajnim objektima mogla bi zaživjeti i u Republici Srpskoj, a osim što bi omogućila domaćem stanovništvu da stekne uvid ko od trgovaca je najpovoljniji, suzbila bi i neopravdana poskupljenja.

 
Zaštitnici prava potrošača u Republici Srpskoj, smatraju da bi ovakva aplikacija što prije trebalo da zaživi i kod nas. Postojanje aplikacije o cijenama prehrambene robe olakšalo bi i rad inspektora jer bi brže i jednostavnije mogli kontrolisati promjene cjenovnika u marketima.

“Inspekcija može odmah da reaguje, jer može da vidi koji su proizvodi čje cijene odjednom odoše gore, a da ne moraju svaki put da obilaze i da čekaju prijave potrošača ili nas iz udruženja. Itekako bi pomogao potrošačima ako ništa barem kad jednim klikom mogu da saznaju kakve su cijene u tim prodavnicama. I štedi vrijeme i dobijate informaciju pravu i pored toga možete odrediti gdje i šta bi kupovali", kaže Jovan Vasilić, predsjednik Udruženja potrošača “Zvono” Bijeljina.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: