Đački dom konačno našao investitora | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Đački dom konačno našao investitora

Datum:25.04.2015.

Trebinje bi uskoro trebalo da dobije najmoderniji  hotel...

djacki domFirma „Džerman invest“ (German invest d.o.o.) sa sjedištem u Trebinju kupila je objekat nekadašnjeg Doma učenika u centru grada, koji želi da pretvori u hotel visoke kategorije.

Kako saznaje portal radiotrebinje.com, zgradu đačkog doma novom vlasniku i investitoru preprodala je kompanija „Integra inženjering“ iz Banjaluke, nakon što je prije godinu i po dana ovaj objekat kupila od Grada Trebinja za 1.064.000,00 KM.djacki dom2

Kako nezvanično saznajemo, novi vlasnik zgrade namjerava da ovaj objekat rekonstruiše u najsavremeniji trebinjski hotel, koji će upotpuniti smještajne kapacitete u Trebinju, doprinijeti razvoju hotelijerstva i turizma, čime će glavna ulica u našem gradu, koju odlikuje mediteranska arhitektura, dobiti još jedan reprezentativan turistički objekat.

Zgrada đačkog doma datira još iz perioda Austrougraske monarhije i nalazi se pod zaštitom države, pa njen spoljašnji izgled neće umnogome odstupati od sadašnjeg, kaže naš izvor.

Ova zgrada čeka na sanaciju već godinama, od preseljena Javne ustanove Dom učenika u nove prostore, zbog čega je nekad reprezentativni objekat arhitekture sa početka prošlog vijeka postao ruina nedostojna starog jezgra grada.


Izvor: Radio Trebinje


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: