Šulić: U fokusu i kontrole poslovanja pružalaca usluga smještaja u Srpskoj | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Šulić: U fokusu i kontrole poslovanja pružalaca usluga smještaja u Srpskoj

Izvor: RTRS | Datum:10.04.2023.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić sastao se danas u Banjaluci sa direktorom Republičke uprave za inspekcijske poslove Republike Srpske Milovanom Krčom i glavnim republičkim tržišnim inspektorom Radivojem Gavrićem.

- Tema sastanka bili su rezultati sprovedenih kontrola poštovanja uredbi o ograničavanju marži na osnovne životne namirnice i naftu i naftne derivate, efekti donesenih propisa i trenutno stanje na tržištu Republike Srpske, te planirane aktivnosti i kontrole Republičke uprave za inspekcijske poslove u narednom periodu - navedeno je u saopštenju Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.

Na sastanku je istaknuto da će u fokusu kontrola, pored navedenih uredbi o ograničavanju marži, biti i kontrole poslovanja pružalaca usluga smještaja u Republici Srpskoj, jer statistički pokazatelji u poređenju sa realnim stanjem na terenu upućuju na sumnju da veliki broj pružalaca usluga posluje u sivoj zoni, posebno u dijelu pružalaca usluga smještajnih kapaciteta registrovanih kao "stan na dan".

Sagovornici su apelovali na privredne subjekte iz sektora turizma i ugostiteljstva da svoje poslovanje obavljaju u skladu sa propisanim zakonskim odbredbama i okvirom, ističući da cilj kontrola nije kažnjavanje, već svođenje poslovanja privrednih subjekata u Srpskoj u zakonske okvire.

Ministar Šulić je istakao da Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske stoji na raspolaganju svim privrednim subjektima iz sektora trgovine i turizma kada su u pitanju pomoć i podrška u rješavanju svih administrativnih procedura, te naglasio da se kršenje propisa i poslovanje van zakonskih okvira neće tolerisati.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: