Stigle dozvole – Počinju pripremni radovi na gradnji nove bolnice | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Stigle dozvole – Počinju pripremni radovi na gradnji nove bolnice

Autor: Novinar Herceg | Izvor: SRNA | Foto: SRNA | Datum:02.05.2023.

Sve potrebne dozvole za pripremne radove na izgradnji nove Bolnice u Trebinju, u koju će Vlada Republike Srpske uložiti 128 miliona KM, su dobijene i oni će početi uskoro, rekao je direktor Bolnice u Trebinju Nedjeljko Lambeta.

Lambeta je za Srnu naveo da je zemljište preneseno sa Republike na Bolnicu Trebinje, da su dobijeni lokacijski uslovi, te da je izdata i građevinska dozvola za pripremne radove.

On je istakao da su ispoštovane sve procedure i dobijena pozitivna mišljenja Pravobranilaštva Republike Srpske i Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove u vezi sa zakonitošću kada je riječ o gradnji nove Bolnice u Trebinju.

Lambeta je naglasio da će nova bolnica imati kapacitet 223 kreveta sa svim klinikama i odjeljenjima, te površinom bolničkog kompleksa od 17.826 metara kvadratnih koji će se graditi po sistemu „ključ u ruke“.

– Nova Bolnica u Trebinju biće na ponos svim građanima istočne Hercegovine i Republike Srpske, a osim medicinskog segmenta, ona će sadržati i komercijalni dio. Sa novom Bolnicom stanovništvo ove regije dobiće znatno bolju zdravstvenu zaštitu – rekao je Lambeta.

Lambeta je naveo da su ovo činjenice o ovom značajnom projektu, te odbacio sve spekulacije koje se po pitanju izgradnje nove bolnice u Trebinju iznose u javnost.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: