U Trebinju pojačana kontrola izdavanja fiskalnih računa: U kontroli inspektori i UIO | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

U Trebinju pojačana kontrola izdavanja fiskalnih računa: U kontroli inspektori i UIO

Izvor: hercegovina press | Datum:20.06.2023.

Iz Odjeljenja za komunalne i inspekcijske poslove Grada Trebinja obavještavaju sve privredne subjekte da je u toku pojačana kontrola izdavanja fiskalnih računa i prijave radnika na području cijelog grada, s posebnim nadzorom ugostiteljskih objekata.

 

 

U Odjeljenju kažu da su u posljednje vrijeme dobili brojne primjedbe kako građana, tako i turista da im tokom plaćanja u ugostiteljskim objektima nisu izdati fiskalni računi, odnosno da POS terminali za naplatu putem kartice nisu u funkciji, nakon čega bi dobili takozvani blok račun.

Navode i da će objekti za koje se utvrdi da izdaju takozvane blok račune biti privremeno zabranjen rad u skladu sa Zakonom, uz novčanu kaznu.

„Najveći fokus kontrola biće na objektima čiji je prijavljeni promet do 50.000 KM, a za koje su analize u proteklom periodu pokazale da po svim parametrima treba da imaju značajno veći promet, čime svjesno krše zakon“, upozorili su iz Odjeljenja.

Građani treba da znaju da je i prilikom kartičnog plaćanja konobar dužan da donese fiskalni račun, bez obzira na to što nije riječ o gotovinskom plaćanju, pojasnili su iz nadležnog Odjeljenja.

„Osim lokalnih inspektora, u akciju su uključeni u inspektori Poreske uprave Republike Srpske, Inspektorata Republike Srpske i Uprave za indirektno oporezivanje BiH. Pojačana akcija kontrole izdavanja fiskalnih računa i prijave radnika sprovodiće se tokom cijelog ljeta“, saopštili su iz nadležnog Odjeljenja.

Iz Odjeljenja su pozvali sve građane da putem anonimne prijave ukažu na sve neregularnosti sa kojim se susretnu. Prijavu mogu da podnesu Poreskoj upravi Republike Srpske na broj telefona: +38759/271-562.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: