Višković: Srpska ispunjava sve svoje budžetske obaveze - imamo istorijski najmanji dug u odnosu na BDP (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Višković: Srpska ispunjava sve svoje budžetske obaveze - imamo istorijski najmanji dug u odnosu na BDP (VIDEO)

Izvor: RTRS | Datum:03.08.2023.

Republika Srpska ispunjava sve svoje budžetske obaveze i svi statistički pokazatelji govore da imamo istorijski najniži dug u odnosi na BDP, rekao je u našem Jutarnjem programu predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković.
 

Istakao da Srpska ima i rast BDP-a.

- Svi pokazatelji su javno dostupni. Ne mogu razumjeti da nekome u Srpskoj smeta ekonomski rast. Zašto neko ne može prihvatiti da je prosječna plata veća nego u FBiH i zašto ne prihvataju činjenicu da imamo najveću zaposlenost ikada? - upitao je Višković.

Istakao je da je pokrivenost uvoza za šest mjeseci ove godine izvozom 78,2 odsto.

Komentarisao je i raspodjelu koeficijenta povrata PDV-a.

- Poravnjane koje je rađeno za dug iz 2011. godine, a to je 30 miliona KM koje se treba isplatiti Srpskoj. Stalno se prolongira odluka suda. Zašto? Žele bankrot Srpske,ali to se neće dočekati - kaže Višković.

Istakao je da se ne može sastati Upravni odbor UIO BiH, jer nema ministra finansija u Savjetu ministara.

- Sada trebamo imati novu raspodjelu koeficijenta povrata PDV-a u odnosu 34:45. Ali dalje radimo prema staroj raspodjeli -  33:51. Taj jedan procentni poen je 100 miliona KM i to je novac Republike Srpske - naveo je Višković.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: