Savez sindikata: Najveća plata u Srpskoj u finansijskoj djelatnosti | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Savez sindikata: Najveća plata u Srpskoj u finansijskoj djelatnosti

Izvor: Srna | Datum:24.01.2017.

Najveća plata u Republici Srpskoj u decembru prošle godine isplaćena je u oblasti finansijske djelatnosti i osiguranja i iznosila je 1.237 KM, a najniža u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima i iznosila je 523 KM, saopšteno je iz Saveza sindikata Republike Srpske.

Savez sindikata Republike Srpske - Foto: arhivPlata zaposlenih u građevinarstvu u decembru bila je 551 KM, kao i u oblasti umjetnosti, zabave i rekreacije, dok je plata radnika u turizmu i ugostiteljstvu iznosila 558, a u trgovini 580 KM.

Sindikalna potrošačka korpa za četvoročlanu porodicu u decembru prošle godine koštala je 1.868 KM, a prosječna neto plata za ovaj mjesec iznosila je 835 KM.

Ukupne potrošačke cijene u decembru 2016. godine u odnosu na novembar iste godine bile su niže za 0,1 odsto, a najviše su pojeftinile odjeća i obuća za 3,7 odsto.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: