Dodik: Zajedno do minimalca od 1.050 KM | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Dodik: Zajedno do minimalca od 1.050 KM

Izvor: SRNA | Datum:06.11.2023.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će predložiti Vladi, sindikatima i poslodavcima da zajedno rade na tome da iznos minimalne plate u Srpskoj naredne godine bude 1.050 KM.

 

 

- Mislim da Republika Srpska može da u idućoj godini odredi minimalnu platu od 1.050 KM -  rekao je Dodik.

Dodik je rekao da svi u Republici Srpskoj moraju raditi na podizanju primanja da bi ljudi bili motivisani za rad i ostanak na ovim prostorima.

-Moramo da obezbijedimo što je moguće bolje plate našim ljudima, da oni koji zarađuju minimalne plate imaju dovoljno novca da žive od tih plata - izjavio je Dodik za Radio Republike Srpske.

On je naveo da je trenutna prosječna plata u Srpskoj na sličnom nivou kao u zemljama regiona, ali je istakao da podizanje nivoa plata mora biti stalni cilj.

Dodik je podsjetio da je Republika Srpska i do sada bila lider u regionu u visini minimalne plate, te da će njeno povećanje uticati i na povećanje plata za druge ljude, shodno ranije donesenim propisima i pravilima.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: