Ukupni ostvareni prihodi ERS- a za 2014. neznatno veći od rashoda | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Ukupni ostvareni prihodi ERS- a za 2014. neznatno veći od rashoda

Datum:29.04.2015.

Direktorica Elektroprivrede Republike Srpske Branislava Milekić iznijela je danas balans poslovanja ovog preduzeća za predhodnu godinu i predočila plan poslovenja za period 2015-2017.

Branislava Milekić

"Elektroprivreda RS u 2014. godini ostvarila je proizvodnju od 5.690 gigavat sati a proizvedeno je i 4 miliona i 23 hiljade tona uglja" rekla je danas direktorica ovog preduzeća. Branislava Milekić dodala je da su ukupni ostvareni prihodi u prošloj godini bili 668 miliona maraka a rashodi tek neznatno nešto manji, 654 miliona KM. Milekićka se pohvalila pozitivnim poslovanjem sve tri hidroelektrane, ali obje termoelektrane su prošlu godinu završile u minusu.Termoelektrana Ugljevik zbog produženog remonta ostvarila je minus od oko 11 milona maraka. Termoelektrana Gacko po riječima direktorice ima minus oko 10 milona KM, glavni razlozi su nedostatak i loš kvalitet uglja. Vlada RS je sa zakašnjenjem 23. aprila usvojila plan poslovanja ERS za 2015. i trogodišnji plan 2015-2017. Ni u narednim godinama se ne može očekivati bolje poslovanje ovoga preduzeća. "Radiće se kapitalni remonti u obje termoelektrane i očekuje se opet manja proizvodnja" istakla je Milekićka. U trogodišnjem planu iz godine u godinu prihodi će biti sve manji. U ovom planu Vlada je predložila mjere štednje. Plate neće biti manje ali štediće se na druge načine, u planu nije predviđeno bespotrebno zapošljavanje.

Branislava Milekić je potvrdila da ERS neće odustati od poskupljenja struje, ali i negirala informacije da je na Bobar banci zarobljeno 30 milona maraka, već oko 8 milona KM.


Bojan Nosović, Herceg RTV


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: