TREBINJE: POTPISANI UGOVORI SA PRIVREDNICIMA O SUBVENCIJI ZA ZAPOŠLJAVANJE | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

TREBINJE: POTPISANI UGOVORI SA PRIVREDNICIMA O SUBVENCIJI ZA ZAPOŠLJAVANJE

Izvor: SRNA | Datum:08.04.2024.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić potpisao je ugovore o subvenciji koju grad Trebinje dodjeljuje privrednim subjektima iz realnog sektora usmjerenu ka zapošljavanju mladih pripravnika na godinu dana, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 85.000 KM.
"Kao grad, preuzeli smo obavezu da ćemo plaćati doprinose do 550 KM", rekao je Ćurić, te dodao da su danas potpisali ugovore sa 13 poslodavaca.

Ćurić je izjavio novinarima da grad Trebinje osmu godinu raspisuje programe za podršku pripravnicima, te smatra da je to veoma značajno.

On je izjavio da je posredstvom ovakvih i sličnih projekata u posljednih sedam godina zaposleno više od 500 ljudi.

Vlasnik i direktor firme "Frikom" Jela Rikalo rekla je da su uvijek učestvovali u ovakvim programima zapošljavanja, te preporučila svim privrednicima da učestvuju u njima.

"To je veoma interesantno za ljude koji završe fakultet, da nisu na birou, već da pokažu šta su naučili kroz studije", rekla je Rikalova.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: