Zašto kasne penzije? | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Zašto kasne penzije?

Datum:18.05.2015.

 Aprilske penzije za korisnike koji penziju primaju posredstvom pošte – još nisu isplaćene.

penzioneriU trebinjskoj radnoj jedinici Pošta Srpske za radiotrebinje.com potvrđeno je da je do danas isplaćeno 80% penzija, te da je nedostatak novca razlog što penzije još nisu isplaćene svim korisnicima.

Portparol Fond PIO RS Tihomir Joksimović potvrdio je da se penzije sporije isplaćuju zbog manje uplate doprinosa i dodao da će danas i sutra biti završena isplata svih korisnicima.

„Radi se o tome da je distibucija penzija proces koji je nekad trajao dva do tri dana, a sada u nešto dužem vremenskom periodu – od pet ili šest dana. Prilivi sredstava po osnovu doprinosa, što je naš osnovni prihod u omjeru od oko 80% ukupnih prihoda – manji su i nedovoljni da bi se mogle isfinansirati penzije u cjelosti, odnosno da bi se obezbijedilo ukupno 83 miliona KM, koliko je potrebno na mjesečnom nivou za isplatu penzija“, rekao je Joksimović podsjećajući da je isplata aprilske penzije preko banaka već okončana.


Izvor: Radio Trebinje


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: