Nevesinje: Posao za deset radnika | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Nevesinje: Posao za deset radnika

Datum:18.05.2015.
Načelnik opštine Momčilo Šiljegović danas  je u Nevesinju, u bivšoj zgradi vojne kasarne,  svečano otvorio novi pogon tekstila. Mikrotekstilno preduzeće „New nets“ zapošljavaće deset radnika i za početak će proizvoditi  reklamnu, radnu i sportsku odjeću prema narudžbi kupaca.

Vlasnici preduzeća Nataša i Petar Čalić  već su razvili  identičan proizvodni program u Podgorici, a sada su posao proširili i u Nevesinje.

 

Načelnik Šiljegović kaže da je Opština kroz projekat „Migracije i razvoj“ koji je zajednička inicijativa Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice, Vlade Švajcarske i Razvojnog programa UN-a (UNDP) obezbijedila sredstva u iznosu od 65 000 KM za adaptaciju objekta i nabavku novih mašina.

-     - Objekat smo dali na korištenje investitorki iz dijapore koja vodi porijeklo  iz Nevesinja i nadamo se da će razviti uspješnu proizvodnju –istakao je Šiljegović.

 

On je podsjetio da Opština Nevesinje od ranije ostvaruje  dobru saradnju sa UNDP-om manifestovanu kroz projekte  infrastrukture u industrijskoj zoni, ruralni razvoj i energetsku efikasnost.

Projekat „Migracije i razvoj“ provodi se u 10 opština širom BiH sa ciljem da doprinese uspostavljanju povoljnog okruženja za migrante koji su spremni da promovišu razvoj zemlje.


Izvor: Radio Nevesinje


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: