Zbog neizdavanja fiskalnih računa privremeno zatvoren 31 objekat | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Zbog neizdavanja fiskalnih računa privremeno zatvoren 31 objekat

Izvor: RTRS | Foto: Ilustracija | Datum:21.12.2017.

Inspektori Poreske uprave Republike Srpske su u decembru privremeno zatvorili 31 objekat u Srpskoj zbog neizdavanja fiskalnih računa.

Rezultat slika za poreska uprava rs zapečatila lokal

"Najviše objekata je na period od 15 dana zatvoreno na područjima koja pokrivaju centri Poreske uprave u Banjaluci, Doboju i Bijeljini - po šest", saopšteno je iz Poreske uprave Srpske.

Zaključno sa 19. decembrom obavljene su 193 kontrole tokom kojih je izdato 77 prekršajnih naloga na ukupan iznos kazne od 47.500 KM.

U saopštenju se dodaje da su inspektori tokom kontrola otkrili i jednog neprijavljenog radnika.

Poreska uprava podsjeća da ove pojačane kontrole obavlja u okviru ranije najavljene kampanje "Korak preduzmi, račun uzmi" koja se sprovodi u većem broju elektronskih i štampanih medija u Srpskoj.

Cilj akcije je podizanje svijesti građana o značaju uzimanja fiskalnog računa, jer se upravo na taj način daje doprinos u borbi protiv sive ekonomije i povećava ekonomska snaga Srpske.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: