Ljubibratiću 13 godina robije | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Ljubibratiću 13 godina robije

Izvor: Glas Srpske | Datum:17.06.2015.

Vaso Ljubibratić iz Trebinja osuđen je u Sudu BiH na 13 godina zatvora zbog organizovanog kriminala i pljački Privredne banke Sarajevo i „Pošte 2″ u Sarajevu.

slikacitava.php

Presudu je izreklo vijeće kojem je predsjedavala sudija Biljana Ćuković.

Ljubibratić se povezuje sa organizovanom kriminalnom grupom Darka Eleza, a u presudi se navodi da je učestvovao u pljački 2,2 miliona evra Privredne banke Sarajevo koja je počinjena 29. juna 2006. godine u Aleji Bosne srebrene. Tereti se i da je učestvovao u pljački sarajevske „Pošte 2″ iz koje je u junu 2008. odneseno 668.000 maraka.

Ljubibratić je oslobođen optužbi da je kao član grupe Darka Eleza učestvovao u pokušaju ubistva Đorđa Ždrala 6. oktobra 2006. ispred kafića „Sport“ u Lukavici.

Prema navodima presude, Ljubibratić je bio jedan od četvorice pljačkaša koji su u Aleji Bosne srebrene presreli transport novca Privredne banke. On je kundakom razbio staklo na vozilu agencije „Securitas Cipos“ koje je prevozilo novac. Tu je zajedno sa saučesnicima pokupio novac, a potom su u blindirano vozilo zaključali radnike obezbjeđenja.

Pljačku Pošte počinio je sa još deset saučesnika, a tom prilikom oni su radnike pošte svezali i tukli. Nakon što su pokupili novac, radnike Pošte su zaključali u trezor i pobjegli.

Prema tački optužnice za pokušaj ubistva Ždrale, Ljubibratića su teretili da je zajedno sa Draganom Vujičićem, koji je umro prošle godine, dovezao u Sarajevo automobil „škoda oktavija“ koji je korišćen pri pokušaju ubistva.

Obrazlažući presudu sudija Ćuković je rekla da je Ljubibratić oslobođen ove tačke jer nije dokazano da je u tome učestvovao. Svjedoci se nisu mogli sjetiti da li je optuženi Ljubibratić ukrao i dovezao u Sarajevo „škodu“ korišćenu prilikom pokušaja ubistva Ždrale.

Jedan od branilaca Ljubibratića, advokat Fahrudin Ibrišimović najavio je da će uložiti žalbu na presudu Apelacionom vijeću Suda BiH.

Mjere

Rješenjem Suda BiH Vasu Ljubibratiću su ukinute ranije izrečene mjere zabrane i određen mu je pritvor koji može trajati devet mjeseci ili do nove odluke Suda. Takođe, obavezan je da Privrednoj banci Sarajevo i sarajevskoj „Pošti 2″ vrati opljačkani novac, odnosno 2,2 miliona evra i 668.000 maraka.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: