PU Trebinje: Za dvije noći 27 vozača kažnjeno zbog vožnje pod uticajem alkohola | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

PU Trebinje: Za dvije noći 27 vozača kažnjeno zbog vožnje pod uticajem alkohola

Izvor: radio trebinje | Datum:14.08.2018.

Policijska uprava Trebinje, u noći između 9. i 10. te 11. i 12. avgusta, realizovala je pojačanu akciju kontrole alkoholisanosti vozača i prisustva droga ili psihoaktivnih lijekova.

U akciji su ukupno kontrolisana 164 vozača, 155 je alkotestirano od kojih je 27 kažnjeno zbog vožnje pod uticajem alkohola. Kod 19 vozača alkotestiranjem je utvrđena količina alkohola u krvi u rasponu od 0,31 g/kg do 0,8 g/kg, kod tri vozača je utvrđena količina iznosila od 0,81 g/kg do 1,5 g/kg i kod pet vozača utvrđena količina alkohola u krvi je iznosila preko 1,51 g/kg. Tri vozača su testirana na prisustvo opojnih droga i psihoaktivnih lijekova, od kojih je jedan rezulata bio pozitivan“, saopšteno je danas u Policijskoj upravi Trebinje.

Iz policije apeluju na vozače da u toku turističke i sezone godišnjih odmora budu oprezniji u saobraćaju, kao i da pokažu više strpljenja s obzirom na gustinu saobraćaja na putnoj mreži istočne Hercegovine.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: