Lukač: Aleksandar Radić, član SDS-a i Mektićev čovjek od povjerenja, ispalio zolju | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Lukač: Aleksandar Radić, član SDS-a i Mektićev čovjek od povjerenja, ispalio zolju

Izvor: rtrs | Datum:02.10.2018.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da je Aleksandar Radić, član SDS-a i čovjek od povjerenja Dragana Mektića, ispalio zolju na zgradu Euroherca u Banjaluci.

Lukač je rekao da je juče lišeno slobode jedno lice zbog ispaljivanja zolje na zgradu Euroherca i da je u pitanju Radić Aleksandar, iz Čelinca, rođen 1976. godine.

On je rekao da je Radić član SDS-a i blizak saradnik ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića i Vukote Govedarice.

Lukač je rekao da je DNK analiza potvrdila da je Radić koristio zolju.

- Uz njega imamo saznanja o najmanje jednom licu koje je učestvovalo u ovom djelu, ali zbog istrage još ne govorimo o tome - rekao je on.

Lukač je rekao da su članovi opozicije vezivali za ovaj slučaj različite priče, čime se MUP-u Srpske stavljalo na teret narušavanje bezbjednosti, te je MUP optuživan da ne može da pronađe izvršioca ovog, kako je rekao, terorističkog akta.

- Pitam Govedaricu kako njegov čovjek od povjerenja, koji vodi Opštinski odbor SDS-a u Čelincu, pravi terorističke akte i puca po Banjaluci, plašeći građane - rekao je Lukač.

On je upitao i Mektića da li je znao šta je Radić uradio.

- Da li je Mektić, ministar bezbjednosti koji je Aleksandra doveo u Čelinac i postavio na mjesto povjerenika, znao šta se radi? Da li je to ministar koji brine o narodu? - upitao je Lukač.

Ministar unutrašnjih poslova Srpske je istakao da je cilj ovog djela narušavanje bezbjednosti.

-  Željeli su da pokažu da vlast Republike Srpske ne čuva narod i da ne može da sačuva bezbjednost - zaključio je on.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: