Ranjeni mladić, Miloš Bajović prebačen na VMA | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Ranjeni mladić, Miloš Bajović prebačen na VMA

Izvor: SRNA | Foto: Srna | Datum:19.07.2015.

Tridesetjednogodišnji Miloš Bajović iz Bileće, koji je prije pet dana ranjen u pucnjavi, prebačen je danas na liječenje na Vojnomedicinsku akademiju /VMA/ u Beogradu.

Ranjeni mladić, Miloš Bajović prebačen na VMAMladića je prevezao Helikopterski servis Republike Srpske.

U Bolnici Trebinje nisu htjeli da kažu ništa o zdravstvenom stanju mladog Bilećanina.

Trebinjski hirurzi su Bajovića operisali nakon što je u Bolnicu dovezen sa povredama opasnim po život.

Mladić je zadobio povrede oba plućna krila, jetre i slezine, usljed čega je izgubio veću količinu krvi.

U Bileći je 14. jula ubijen Marko Bajović /29/, a njegov brat Miloš /31/ teško je ranjen. Na njih je pucao Nemanja Ilić /32/, kome je određen jednomjesečni pritvor.

Helikopterski servis Republike Srpske, prema ugovoru potpisanom sa Ministarstva zdravlja Republike Srpske, pruža usluge kada je riječ o hitnim slučajevima i hitnom medicinskom zbrinjavanju iz bilo kog dijela Srpske.

Helikopter ovog servisa je danas iz Banjaluke dovezao nepokretnog pacijenta u Trebinje, a nakon sat i po vremena je preuzeo drugog pacijenta – mladog Bajovića i prevezao ga u Beograd na dalje liječenje.

Na poziv Republičkog štaba Civilne zaštite helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske od 15. jula boravi na području Hercegovine kako bi pomogao u aktivnostima na gašenju požara i da bi reagovao u slučaju težih povreda.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: