Pokušali ući u BiH sa lažnim pasošima Koreje | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Pokušali ući u BiH sa lažnim pasošima Koreje

Izvor: RTRS | Datum:08.11.2018.

Granična policija BiH saopštila je da su na aerodromu Sarajevo kod petoro stranih državljana otkrivene krivotvorene putne isprave Koreje, kojima su pokušali ući u BiH.

Strani državljani, koji su rekli da dolaze sa Tibeta, na aerodrom Sarajevo stigli su letom iz Istanbula i nisu posjedovali druge dokumente na osnovu kojih bi se mogao utvrditi njihov identitet.

Zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo krivotvorenje isprave, o događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo.

S obzirom na to da su zatražili međunarodnu zaštitu - azil, petoro lica predato je pripadnicima Službe za poslove sa strancima na dalje postupanje.

Pripadnici jedinice Granične policije Zvornik juče su uhapsili muškarca čiji su inicijali D.C. /24/, jer ga potražuje Okružni sud u Banjaluci zbog krivičnog djela otmica.

D.C, koji je državljanin BiH, kontrolisan je pri ulasku u zemlju na graničnom prelazu Šepak i predat službenicima Sudske policije Bijeljina.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: