Riješena četiri slučaja paljevine automobila: Uhapšene dvije osobe | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Riješena četiri slučaja paljevine automobila: Uhapšene dvije osobe

Izvor: herceg tv | Datum:29.11.2018.

Službenici Policijske uprave Trebinje lišili su  slobode dva lica P.B. /18/ i N.Š. /32/ oba iz Trebinja, čime su rasvijetljena i dokumentovana četiri slučaja paljevine automobila, rekao je na vanrednoj pres konferenciji načelnik PU Trebinje Žarko Laketa.

Kako nezvanično saznajemo uhapšeni su Pavle Bodiroga i Neđo Šipovac.

Laketa je podsjetio  da se prvo krivično djelo dogodilo se 26. 3. 2018. godine u 02:30 časova na parking prostoru u naselju Luč.

Osumnjičeni P.B. je na putničkom vozilu marke mercedes tip C200, registarskih oznaka  M42 A 051, koje je koristio policijski službenik inicijala N.M., izazvao požar tako što je na prednjem dijelu vozila prosuo lako zapaljivu tečnost i otvorenim plamenom izazvao požar”, rekao je Laketa.

Drugo krivično djelo koje je otkriveno desilo se 27. 6. 2018. godine u ulici Vojvode Vlatka VUkovića.

I u ovom slučaju osumnjičeni P. B. je lako zapaljivom tečnosti posuo i zapalio vozilo marke opel astra, registarskih oznaka A23 E 510, koje je takođe koristio policijski službenik inicijala P.E.”, rekao je Laketa.

Treće krivično djelo desilo se dana 17. 7. 2018. godine u ulici Vojvode Vlatka Vukovića.

Osumnjičeni P.B je zapaljivom tečnošću posuo automobil marke reno klio, registarskih oznaka A 89 O 429, vlasništvo inspektora Poreskee uprave Trebinje inicijala Č.M.”, rekao je Laketa.

Četvrti slučaj paljevine automobila desio se 3. 8. 2018. u ulici Žička.

I u ovom ličaju osumnjičeni P. B. zapaljivom tećnošću posuo i zapalio automobil marke opel korsa registarskih oznaka 132 J 591, vlasništvo referenta za naplatu u Poreskoj upravi Trebinje inicijala T.LJ.”, objasnio je Laketa.

On je dodao i da su pripadnici Policijske uprave Trebinje izvršili pretres  kuće i automobila lica inicijala N.Š., kojom prilikom je pronađen i jedan vojni eksploziv TNT od 500 grama, dvije električne detonatorske kapsule i sporogoreći štapin dužine oko 130 cm, te više mobilnih telefona.

Nakon kriminalističke obrade lice P.B. je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predato Okružnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Nad drugim osumnjičenim N.Š. i dalje se vrši kriminalistička obrada  u prostorijama PU Trebinje, nakon čega će protiv njega biti podnesen izvještaj o oštećenju i oduzimanju tuđe stvari, kao i nedozvoljena proizvodnja i promet eksplozivnih materija.

Laketa je istakao da se u ovom slučaju ne radi ni o kakvim piromanima, kako su prenijeli pojedini portali, nego o organizovanoj grupi.

Posljednji slučaj paljevine automobila u Trebinju dogodio se u subotu 24. 11. 2018., nakon čega je zasijedao i Forum za bezbjednost.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: