Stravičan udes kod Niša: Pet poginulih, među povrijeđenima i djeca | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Stravičan udes kod Niša: Pet poginulih, među povrijeđenima i djeca

Izvor: RTS | Datum:21.12.2018.

Pet osoba je stradalo, a više od 30 je povrijeđeno u sudaru voza i autobusa na pružnom prelazu u Donjem Međurovu kod Niša, javlja dopisnik RTS-a. Autobus je prevozio djecu u srednju školu. Od siline udarca voz je prepolovio autobus. Povrijeđeni su zbrinuti u Kliničkom centru u Nišu, gdje se ljekari bore za život više od 10 osoba sa vrlo teškim povredama.

Nesreća se dogodila oko 7.30 kada je putnički voz koji je u 7.14 krenuo sa željezničke stanice Niš za Prokuplje pri izlasku iz željezničke stanice Međurovo udario u putnički autobus.

Na licu mjesta poginulo je dvoje odraslih i jedno dijete, potvrdio je za RTS direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović i dodao da desetoro djece ima vrlo teške povrede i da su vrlo teške prognoze.   

Direktor Urgentnog centra Miodrag Lazić rekao je da je u bolnici kao ratno stanje, dodajući da je za 15 minuta zbrinuto 30 osoba.

"Pored trauma, to su teške povrede više sistema. Hirurzi svih drugih klinika su došli da pomognu jer je u tim trenucima neophodna brzina jer je u pitanju krvarenje i sve se rješava veoma brzo", rekao je Lazić. 

Roditelji i rodbina djece iz autobusa okupili su se u Kliničkom centru.

Šesnaestogodišnji Dimitrije Jovanović koji ima lakše povrede ispričao je za RTS da je nesreća bila stravična i da je u autobusu bilo dosta njegovih drugova. 

"Izašao sam napolje, oni su plakali. Samo sam čuo kad je autobus udaren", ispričao je Dimitrije. 

Željeznička kompozicija jednim dijelom je zbog ovog udesa iskliznula sa šina, a željeznički saobraćaj na ovom dijelu pruge je u prekidu, navodi se u saopštenju "Infrastrukture železnice Srbije". 

Na pruzi nema branika, ali postoje znaci vertikalne drumske signalizacije. 

Mještani Donjeg Međurova ispričali su da je Hitna pomoć brzo došla na mjesto nesreće. Kako kažu, ovo nije prvi put da se desi nesreća, i već godinama unazad traže da se pružni prelaz uradi kako treba. Sramota je, ističu, da selo na tri kilometra od grada nema rampu.

Očekuje se da u Niš stignu direktor policije i državni sekretar Ministarstva zdravlja. 

Na mjestu nesreće su policija, vatrogasci i Hitna pomoć, kao i željeznička Komisija za isljeđenje vanrednih događaja.  

Uzrok nesreće za sada nije poznat. 


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: