Načelnik CJB Trebinje Žarko Laketa o stanju u oblasti bezbjednosti | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Načelnik CJB Trebinje Žarko Laketa o stanju u oblasti bezbjednosti

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:12.08.2015.

Iako je tek nedavno imenovan novi načelnik centra javne bezbjednosti izgleda ne sjedi skrštenih ruku. Žarko Laketa je danas na redovnoj pres konferenciji novinarima predočio izvještaj o radu CJB Trebinje za protekli mjesec.


Prema riječima nadležnih u CJB smanjen je broj krivičnih djela, narušavanja javnog reda i mira ali i broj saobraćajnih nezgoda. Svakako da je stanje bezbjednosti znatno narušeno ubistvom u Bileći i nasiljem u prodici koje je imalo smrtni ishod u Nevesinju ali i ta djela su rasvjetljena. Istraga o ubistvu Marka Đerića i dalje je nastavljena rečeno je na današnjoj pres konferenciji. Pored načelnika Lakete, izvještaj su predočili i Bojan Dabić načelnik sektora policije i VD načelnik kriminaliteta Nenad Lakić.

Načelnik je za sve prisutne novinare poslije današnje pres konferencije organizovao i neformalni razgovor, bilo je govora o problemima i prijedlozima sa obje strane. Laketa je rekao da će u narednom periodu imati veliki broj novih aktivnosti, sastaće se sa svim načelnicima opština istočne Hercegovine kao što se sastao sa gradonačenikom Trebinja Slavkom Vučurevićem. Već sutra ga očekuje sastanak u Bileći, jer kako kaže svi se moraju uključiti da se stanje bezbjednosti u najjužnijoj regiji podigne na zavidan novo.

Prilog sa pres konferencije načelnika Lakete možete pogledati u današnjem izdanju informativne emisije "Glas Hercegovine" u 17:00 časova.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: